Landelijk nieuws

Wij houden u graag op de hoogte van het nieuws en de achtergronden op het gebied van personeel, organisatie en arbeidsrecht. Lees hier meer over nieuwe wet- en regelgeving en de consequenties voor u als werkgever.

Heeft u een vraag over het nieuws, neem dan contact met ons op via de Gratis Helpdesk.

21 april 2017
Buro P&O is verhuisd!

Buro P&O is verhuisd. We zijn vanaf nu gevestigd in het Schieblock:

Schiekade 189, unit 5.09

3013 BR Rotterdam


18 april 2017
enthousiaste 3e jaars stagiair Human Resource Management

Buro P&O is op zoek naar een enthousiaste 3e jaars student Human Resources Management die bij ons ervaring wil op doen met het werk op gebied van HRM. Lees hier de hele vacature: Vacature 20170404 Stagiaire HRM (Buro P&O)


14 juni 2016
Vacature Pedagogisch medewerker

Kinderopvang op de boerderij Kinderopvang Hoeve Ackerdijk bevindt zich tussen Delft en Rotterdam op een biologische boerderij, waar we samen met de boer, koeien en een vast pedagogisch team de kinderen een fijne dag bieden.

Vacature Oproepkracht bij Agrarisch Kinderopvang Hoeve Ackerdijk

Meer informatie over de functie en het bedrijf kun je lezen als je op deze link klikt: Vacature Pedagogisch medewerker

Voldoe je aan bovenstaande eisen, dan ontvangen wij graag je CV en sollicitatiebrief per mail op emailadres: info@kdvhoeveackerdijk. Alleen de sollicitaties die voldoen aan bovenstaande eisen worden in behandeling genomen.


26 juni 2015
Vacature leidinggevende kinderopvang

Kinderopvang “De Maatjes” is een kleinschalige kinderopvang op de boerderij gevestigd op ons pluimveebedrijf net buiten Barneveld. “De Maatjes” is op zoek naar een enthousiaste:

Leidinggevende Kinderopvang

Met ervaring als pedagogisch medewerker voor 18-27 uur per week

Als leidinggevende kinderopvang ben je vanwege de kleinschaligheid van de kinderopvang niet alleen verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en aansturing van de medewerkers (5), maar heb je ook een uitvoerende rol, zowel als invaller op de groep als met betrekking tot een aantal administratieve taken, zoals het rooster opstellen, urenregistratie, aanmelden en plaatsen en beheren formulieren en documenten.

Meer informatie over de functie en het bedrijf kun je lezen als je op deze link klikt: vacature Leidinggevende kinderopvang.

Herken jij jezelf in de genoemde functieomschrijving en lijkt het je leuk om bij De Maatjes aan de slag te gaan? Stuur dan uiterlijk 15 juli 2015 een sollicitatiebrief met C.V naar info@buro-po.nl t.a.v. Eelco Wijers.


Advieswijzer ontslagrecht

Flynth heeft een advieswijzer ontslagrecht opgesteld met alle informatie over het nieuwe ontslagrecht per 1 juli 2015 samengevat. Deze informatie willen wij niemand onthouden en daarom hierbij de advieswijzer ontslagrecht van Flynth.

Mocht u vragen hebben over het nieuwe ontslagrecht, neem dan contact op met Buro P&O op 06-57558183 of via info@buro-po.nl.


16 juni 2015
Een CAO loze periode

Cao’s gelden voor bepaalde tijd. Meestal gaan cao-partijen vóór afloop in overleg over verlenging of verandering. Maar veel cao-partijen staan op dit moment lijnrecht tegenover elkaar en nieuwe cao’s zijn niet afgesloten. Welke arbeidsvoorwaarden zijn er van toepassing als een cao afloopt zonder dat een nieuwe is overeengekomen?

Klik op deze link om meer te lezen over <a href=”http://www.buro-po.nl/wp-content/uploads/2015/06/20150615-Wat-te-doen-na-afloop-CAO.pdf”> de cao loze periode.


Vacature Linux Systeembeheerder bij VDMi

Voor VDMi, het internetbureau van Rotterdam sinds 2001, zijn wij op zoek naar  een linux systeembeheerder voor minimaal 32 uur per week en een salaris tussen € 2.300 en € 3.300 bruto per maand afhankelijk van opleiding en werkervaring.

Meer informatie over de functie en het bedrijf kun je lezen als je op deze link klikt: vacature Linux systeembeheerder.

Herken jij jezelf in de genoemde functieomschrijving en lijkt het je leuk om bij VDMi te werken? Stuur dan uiterlijk 1 juli 2015 een sollicitatiebrief met C.V naar info@buro-po.nl t.a.v. Eelco Wijers.


31 maart 2015
Maaltijden en consumpties in de WKR

Met het verstrekken en/of het vergoeden van maaltijden op en buiten de werkplek wordt ook rekening gehouden binnen de werkkostenregeling. Er wordt hierbij wel duidelijk onderscheid gemaakt tussen kleine consumpties en complete maaltijden. Daarnaast bestaat er ook een verschil tussen het vergoeden en het verstrekken van deze consumpties. Voor maaltijden gelden weer andere regels.

Klik op deze link om meer te lezen over de maaltijden en consumpties in de werkkostenregeling.


De Werkkostenregeling

Heb je werknemers in dienst, dan kun je verschillende extra’s onbelast verstrekken. Voor deze extra’s gelden talloze regelingen. Vanaf 1 januari 2015 ben je als werkgever verplicht om een nieuwe regeling toe te passen: de Werkkostenregeling (WKR).

Met de Werkkostenregeling worden oude regelingen vervangen voor een overkoepelende regeling voor het verstrekken van onbelaste extra’s. Enerzijds zorgt dit voor eenvoud en vermindert de administratieve last. Om te voorkomen dat straks te veel belasting betaalt wordt, is het van belang dat nu al voorbereidingen worden getroffen om over te gaan op de werkkostenregeling. Buro P&O kan je hierbij helpen.

Klik op deze link om meer te lezen over de Werkkostenregeling.